اخبارعلمیمطالب مفیدنیاز های آموزشی

بررسی اثر ویتامین D3 بر خطر ابتلا به سرطان سینه

[av_image src=’https://biocan.ir/wp-content/uploads/2020/02/download.png’ attachment=’4910′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-k6l3eh3p’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6l21ewq’ admin_preview_bg=”]
سرطان سینه یکی از شایع ترین انواع سرطان در زنان است .و تحقیقات نشان میدهد که دریافت كم ويتامين D ممكن است خطر سرطان پستان را افزيش دهـد.
ویتامینD نقش مهمی در عملکرد های حیاتی بدن دارد،از جمله جذب کلسیم.استحکام دندان ها و استخوان ها .تقویت سیستم ایمنی بدن و قدرت ماهیچه ها،بهبود رشد کودکان و تنظیم فرآیند تقسیم سلولی.ویتامین D ساختمان استروئیدی دارد.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://biocan.ir/wp-content/uploads/2020/02/D-300×195.png’ attachment=’4931′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-k6l6pyw9′ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_heading heading=’چگونگی عملکرد ویتامینD بر متابولیسم بدن’ tag=’h2′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6l2fk2p’ admin_preview_bg=”]
7- دی هیدرو کلسترول پوستی با قرار گرفتن پوست در معرض اشعه UV نور خورشید تبدیل به ویتامین D غیر فعال میشود.اين ويتامين در تعداد محدودي از غـذاها (ماننـد شـير غنـي شده و ماهيهاي چـرب )، مكمـل ويتـامين Dو روغـن كبـد ماهي وجود دارد. ويتامين D دريافتي از همه منابع، در كبـد هيدروكسيله شده و به 1,25-dihydroxycholecalciferol (شکل فعال ویتامین D) تبـديل ميشود. هيدروكسيلاسيون دوم براي سنتز فـرم فعال ويتامين D يعني كلسي تری اُل ضـروري اسـت كـه در بافتهـاي داراي آنـزيم 1-آلفـا هيدروكسـيلاز ماننـد كليـه، پستان، كولون و پروستات صـورت مـيگيـرد. كلسـي تری اُل ساخته شده در كليه به شكل اندوكرين عمل ميكنـد و يـك هورمون فعال محسوب ميشود و دارای گیرنده درون سلولی است و به جذب کلسیم و فسفر موجود در مواد غذایی هضم شده در بدن کمک میکند، در حـالي كـه كلسـي تری اُل ساخته شده در پستان داراي اثرات موضعی میباشد.
[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6l2zyry’ admin_preview_bg=”]
فـرم فعـال ويتـامين D تمـايز سـلولي را افزايش داده و پروليفراسيون را مهار ميكند و پتانسيل تغيير خطر سرطان را دارد. گيرنده ويتامين D واسطه اعمال كلسي تريول ميباشد . و يك فاكتور رونويسي در هسته است كـه در بيشتر سلولهاي بدن از جمله سلولهاي سرطاني و طبيعـي پستان وجود دارد .كه اين سلولها به واسطه آن ميتوانند به 2 D(OH)1,25 پاسخ دهند.
[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6l3lgjr’ admin_preview_bg=”]
ویتامین D بیشتر در مورد جذب کلسیم شناخته شده است .اما جمع آوری شواهد همچنین حاکی از آن است که ویتامین D به عنوان یک تعدیل کننده سیستم ایمنی شناخته شده و دارای اثرات مثبتی در پیشگیری و درمان سرطان است.مطالعات مدل موش آزمایشگاهی نشان میدهد که ویتامین D (1,25(OH)2 D3)میتوان تکثیر سلولی و رگ زایی را مهار کند و باعث ایجاد تمایز و آپوپتوز شود.
نقش محافظتي دريافت ويتامين D از رژيم غذايي و يا مكمل در برابر سرطان پستان در زنان غير يائسه محتمل تر از زنـان يائسه ميباشد.
[/av_textblock]

[av_heading heading=’نحوه عملکرد ویتامینD بر لنفوسیت ها و سرطان سینه’ tag=’h3′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6l4uqzd’ admin_preview_bg=”]
ویتامین D رشد تومور و نفوذ لنفوسیت های T را در سرطان سینه کنترل میکند. نتایج افزایش نفوذ سلول های CD8+ T در تومور را در گروه های تحت درمان با ویتامین D را نشان میدهد. در شرایط رژیم غذایی پرچرب ، اثر متضاد ویتامین D را بر رشد تومور سرطان پستان مشاهده کردیم ، که با کاهش نفوذ سلول CD8 + T همراه است.
[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6l3s11m’ admin_preview_bg=”]
در مورد نقش غلظت سرمي ويتامين D در پيشـگيري از سرطان پستان نتايج مطالعات ضد و نقيض است. بنـابراين تا زمـان دسـتيابي بـه نتـايج قطعـي دريافـت مقـادير كـافي ويتامين دی 600واحد در روز براي زنان جوان تر از 71 سال و 800 واحد در روز براي زنان 71 ساله و مسـن تـر) و حفـظ غلظـت كلسـي ديـول پلاسـما در محـدوده 49-30 ng/ml و بررسي روتين وضعيت ويتامينD در بيماران مبتلا به سرطان پسـتان و در صـورت نيـاز تجـويز مكمـل، منطقـي بـه نظـر ميرسد.
[/av_textblock]

[av_heading heading=’عوامل محافظت کننده در برابر سرطان سینه’ tag=’h4′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6l3m4ex’ admin_preview_bg=”]
رفتارهایی مانند کاهش مصرف الکل و مصرف چربی و گوشت قرمز به همراه افزایش مقدار فیبر و ویتامین D در رژیم غذایی ، ممکن است از عوامل محافظت کننده مستقیم یا غیرمستقیم در برابر سرطان پستان باشد.
[/av_textblock]

[av_heading heading=’منابع’ tag=’h5′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k6l3nba5′ admin_preview_bg=”]
1. .
2. Karkeni E, Morin SO, Bou Tayeh B, Goubard A, Josselin E, Castellano R, et al. Vitamin D Controls Tumor Growth and CD8+ T Cell Infiltration in Breast Cancer. Front Immunol. 2019;10:1307.

نوشته شده توسط مهسا جمالی
[/av_textblock]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا