علمی

Omega 3

همه چیز درمورد امگا ۳

 

امگا ۳ سمی برای تومورهای سرطانی

امگا ۳ (اسید چرب خوب ) برای سلامتی انسان ضروری است،

که برعملکرد بهتر بینایی و مغز کمک می کند.

امگا ۳، به عنوان مواد ضروری طبقه بندی می شود،

زیرا توسط بدن تولید نمی شود، پس مصرف مواد غذایی غنی از امگا ۳ مانند ماهی آب های سرد، آجیل و روغن دانه ضروری است.
امگا ۳ جزو مواد مغذی در نظر گرفته نمی شود

به دلیل وجود تاثیرات بیولوژیکی فراوان معمولا در درمان تغذیه ای بیماران سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد .

امگا۳

ساختار امگا ۳

اسید لینولئیک پیش مادهFA امگا ۳ در کبد به

فاکتورهای زنجیره ای طولانی تر به نام اسید ایکوزا پنتانوئیک و

DHAبه عنوان فعال ترین فرم های بیولوژیکی FA امگا۳ در نظر گرفته می شوند.
FA امگا۳ باعث کاهش رشد تومور اولیه و کاهش متاستاز در مدل های حیوانی و انسانی تومورزایی پستانی می شود.
ALAاز گیاهان سنتز می شود و DHA توسط ارگانسیم سنتز نمی شود

و فقط در گوشت ماهیان آب سرد دریافت می شود.

ALA می تواند با چند واکنش افزایش و اشباع به DHA تبدیل شود.

امگا ۳ از سه اسید چرب تشکیل شده که عبارت‌ از

 اسید (ALA)، ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA)..

تنوع در محتوای آماده سازی EPA ممکن است

برخی از نتایج ناسازگار را نشان دهد، مانند نمک های EPA

و کمپلکس های آلبومین EPAممکن است

به طور مستقل سطح پایه TNF ماکروفاژ را در شرایطآ آزمایشگاه یا فزایش دهند که ناشی ازاکسیداسیون لیپید ها آلوده به اندوتوکسین یا وجود اجزای

سرکوب کننده سیستم ایمنی در این آماده سازی های EPAباشد.

داروهای حاوی DHA و EPA به نسبت ۱و ۱ در دسترس قرار می گیرند

و همچنان به عنوان یک عامل ضد التهاب در مواقع بحرانی مورد استفاده قرارمی گیرند.
زمانی که سلول های سرطانی پستان انسان و سلول های سرطانی فیبر و سارکوم انسانی که در محیط غنی ازEPAکشت می شوند کمتر تکثیر و تهاجم دارند .

امگا۳

چگونگی عملکرد امگا۳ در بدن

امگا۳ نقش اساسی در سیگنالینگ سلول (پیام رسانی سلول) و در ساختار سلول و سیالیت غشاها مانند

(بسیاری از فراییند های سلولی شامل:

: حرکت سلولی، رشد سلول ، تشکیل اتصالات بین سلولی و اندوسیتوز وابسته به حرکت اجزای غشایی است. (دارد . همچنین آن ها می توانند به عنوان آگونیست ) ماده‌ شیمیایی است که در یک سلول

با اتصال به گیرنده‌ های آن سلول باعث پاسخ و واکنش آن سلول می‌ شود.(
دو گیرنده همراه پروتئین G به نام گیرنده اسید های چرب آزاد ۱

و گیرنده اسید چرب آزاد ۴ به عنوان اهداف مولکولی برای pusA ها امگا۳ شناخته شده اند.

این گیرنده ها وقتی فعال می شوند که می توانند تاثیرات زیادی از جمله بهبود حساسیت به انسولین، کنترل هموستاز انرژی

و کاهش مصرف غذا را ایجاد کنند.
اثرات مفید امگا۳ همان اثرات ضد التهابی و قدرت تفکیک ان است.
امگا۳ دارای خواص التهابی است و همچنین دارای کاربرد بالینی برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و هیپر تری گلیسیرید می شود و

حتی ثابت شده است که می تواند برای درمان بیماری های التهابی روده نیز مفید باشد.
تاکید بررژیم غذایی و مکمل های غذایی بیشتر برای تعدیل پاسخ میزبان به بیماری ها، آسیب و عفونت است.
جالب است بدانید برای بیماران سرطانی فقط تاثیر امگا ۳ بر روی درمان کاکسی سرطان مورد توجه قرار گرفته است .

عملکرد امگا۳ برروی تومور

DHA تومور را مسموم می کند سپس تومور های سه بعدی را متلاشی می کند .
تومورهای سه بعدی بخاطر عملکرد امگا ۳ شناخته شده اند

، و در مدت چند روز متلاشی می شوند .به این صورت که سلول های تومور در اسیدوز، خود را در DHA غرق می کنند

اما آن را نمی توانند ذخیره کنند به همین علت مسموم می شوند و در نهایت می میرند.
سلول های تومور بسته به میزان جذب اسید چرب به روشهای متفاوت پاسخ می دهند، برخی اسید ها تومور را تحریک میکنند، برخی از آن ها تومور را از بین می برند.

سم از طریق فروپتوز که نوعی مرگ سلولی است

بر روی سلول های تومور اثر می گذارد هرچه مقدار اسید چرب اشباع نشده

سلول بیشتر باشد خطر اکسیداسیون بیشتر است.

درون محفظه اسیدی تومور، سلول ها اسید های چرب را در قطرات چربی ذخیره می کنند، که در آن اسید های چرب از اکسیداسیون محافظت می شوند اما در حضور مقدار زیادی DHA سلول تومور غرق می شوند

و DHA را ذخیره می کنند و منجر به مرگ سلول می شود .

در حضور DHAاسفروئید ها ابتدا رشد میکنند

سپس منفجر میشوند، طبق آزمایشاتی که بر روی موش ها صورت گرفت، یک رژیم غذایی غنی شده از DHA برای موش های دارای تومور تنظیم شد.
در نتیجه این آزمایش رشد تومور در مقایسه با موش هایی ک رژیم معمولی داشتند به طور قابل توجهی کند شد.
آزمایش های تغذیه نشان می دهند که فعالیت ضد التهابی اسید چرب امگا ۳ تا حدی از طریق مهار تولید فاکتور نکروز تومور ماکروفاژ و از طریق غیرفعال سازی هسته ای رخ می دهد.

 

مقدار مصرف امگا۳

به بزرگسالان توصیه می شود که ۲۵۰ گرم DHAدر روز مصرف کنند. اما رژیم غذایی ما به طور متوسط فقط ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم امگا۳ را در روز تامین می کند که کمتر از حداقل است.

 

گرداورنده: فاطمه حیدریان
ویراستار: نغمه داودزاده

 

رفرنس :
https://jamanetwork.com/journals/jamasurgery/fullarticle/406049

An Omega-3 That’s Poison for Cancer Tumors

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6566772/
https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210611110802.htm

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا