آکادمی میکروب شناسی

آلرژن‌های موجود در آجیل‌های درختی

فهرست مطالب

آلرژی به آجیل‌های درختی

آجیل‌های درختی  که شامل برخی از آجیل‌ها، مغزها و دانه‌های گیاهان درختی مختلف هستند، را به دلیل کیفیت غذایی بالایی که دارند می‌توان بخشی از یک رژیم غذایی سالم درنظر گرفت. با این‌حال آجیل‌های درختی منبعی از پروتئین‌های آلرژی‌زا (آلرژن) نیز هستند که باعث ایجاد حساسیت بیش‌از حد ایمونوگلوبین “IgE” شده که چنین چیزی اغلب می‌تواند باعث واکنش‌های جدی و حتی مرگ‌آور می‌شود.

 

Tree Nuts

حساسیت به آجیل‌های درختی

در سراسر جهان آلرژی به آجیل درختی گزارش شده‌است یه طوری که حدود ۴.۹ درصد از جمعیت کنونی جهان به این آجیل‌ها آلرژی دارند. افراد با قرار گرفتن در معرض آلرژن‌های موجود در این آجیل‌ها که از طریق استفاده از محصولات غذایی مختلف، استفاده از لوازم آرایشی و دست زدن به غذای حیوانات خانگی یه حساسیت مبتلا می‌شوند. معمولا آلرژی به آجیل درختی در دوران کودکی شروع می‌شود و در طول زندگی ادامه می‌یابد؛ اما این احتمال وجود دارد که برخی از بیماران با شروع زودرس انواع خفیف آلرژی، پس از یک دوره اجتناب از این آجیل‌ها، نسبت‌به آلرژن‌های آجیل درختی مصون شوند.

محققان با شناسایی انواع واکنش‌های آلرژیک و آلرژن‌های خاص در این آجیل‌ها، محققان به این نتیجه رسیدند که واکنش‌های آلرژیک می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی از یک منطقه جغرافیایی با منطقه دیگر متفاوت باشد. به عنوان مثال، در جاهایی که درختان خانواده بتولاسه (Betulaceae) یا توسکا بیشتر هستند، واکنش متقابل بین گرده و آلرژن‌های آجیل می‌تواند علت اصلی آلرژی غذایی باشد. همچنین اگر فردی به گرده‌ی علف هرز معمولی (Artemisia vulgaris) آلرژی داشته باشد، آلرژن‌های موجود در فندق نیز ممکن است یک عامل تحریک کننده به حساب بیاید.

فرآوری مواد‌غذایی، مانند: برشته کردن، حرارت دادن یا تخریب آنزیمی ممکن است بر حساسیت‌زایی آلرژن‌های غذایی تأثیر بگذارند، اما نتایج مطالعات نشان می‌دهند که این فرآیند‌ها چندان مؤثر نیستند؛ در‌حالی‌که نتایج استفاده‌های اخیر از فاکتوور ضد ایمنوگلوبین “IgE” انسانی برای کاهش و کنترل واکنش بیماران مبتلا به آلرژی به آجیل‌های درختی، موفقیت‌آمیز بوده‌است.

 

همچنین بخوانید: اصلاح PAHها بوسیله میکروب‌ها

درمان آلرژی آجبل‌های درختی

اگرچه آلرژی به آجیل درختی به عنوان یک آلرژی غذایی در جهان درنظر گرفته‌می‌شود، اما در حال حاضر هیچ ایمونوتراپی‌ مناسبی برای رفع این موضوع در دسترس نیست؛ بنابراین، مطالعات بالینی بزرگی بر روی آلرژی به آجیل‌های درختی در مناطق جغرافیایی مختلف و توسعه بیش‌تر مدل‌های حیوانی مناسب برای مطالعه ضروری است.

در آینده برای ارائه روش‌های مقابله‌ی متناسب، باید کارهای توصیفی و تجربی بیشتری بر روی پروتئین‌های نوترکیب انجام شود. با این‌حال نباید ژن‌های همولوگ‌‌ بومی را نادیده گرفت زیرا تغییرات بوجود آمده پس‌ از ترجمه و پیچیدگی چندژنی از ویژگی‌های مشترک چندین آلرژن در آجیل‌های درختی هستند و با بررسی آن‌‌ها می‌توان پیش‌بینی کرد که آیا این آلرژن‌ها بر پایداری، حساسیت‌زایی و واکنش‌پذیری سلول‌های “IgE” و “T” تأثیر می‌گذارند یا خیر!

نویسنده: مریم فرهادمنش

منبع1

منبع2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا