اخبار

مهارت زبانی نوزادان

مهارت‌های زبانی نوزادان چند ساعت پس از تولد

برخلاف باور عموم که تصور می‌شود نوزادان فقط می‌خوابند و برای رفع نیازشان گریه می‌کنند، مطالعه‌ای که اخیراً در Nature Human Behavior منتشر شده‌است نشان می‌دهد که نوزادان در عرض چند ساعت شروع به آشنایی با ویژگی‌های دنیای اطراف خود می‌کنند، که از جمله آنها زبان است‌‌.

نوزادان حتی زمانی که در رحم هستند با شنیدن مکالمه‌ها شروع به یادگیری زبان می‌کنند، اما نمیتوانند متوجه جزئیات شوند.

در این مطالعه نوزادان چند دقیقه پس از تولد به ترکیبی از حروف صدادار جلو و حروف صدادار عقب گوش میدادند. (حروفی که نیاز به حرکت زبان رو به جلو دارند به عنوان حروف صدادار جلو یا “Front Vowels” شناخته می‌شوند، در حالی که حروفی که نیاز به حرکت به عقب دارند به عنوان صدادار عقب یا “Back Vowels” شناخته میشوند.)

در این آزمایش از تصویربرداری نوری که یک شکل غیرتهاجمی تصویربرداری عصبی است، استفاده شدهاست و برای اندازه‌گیری تغییرات بدن به کار می‌رود.

طی این فرآیند، مکالمه‌های ضبط‌ شده پخش و سپس آزمایش شد تا ببینند که آیا مغز آنها با شنیدن حروف صدادار جلو نسبت به حروف صدادار عقب واکنش متفاوتی نشان می‌دهد یا خیر.

در آزمایش اول، نوزادان نمی‌توانستند بین حروف صدادار جلو و عقب تمایز قائل شوند، زیرا‌ تفاوت کمی بین این دو صدا وجود دارد (حتی بزرگسالان 70٪ مواقع در چنین آزمون تشخیصی مردود می‌شوند).

پس از تنها پنج ساعت قرار گرفتن در معرض این صداها، تصویربرداری نوری نشان داد که مغز نوزادان شروع به تمایز بین این دو صدا کردهاست.

و پس از دو ساعت دیگر، که در طی آن نوزادان بیشتر می‌خوابیدند، قرار گرفتن در معرض این صداها باعث جهش ارتباطی شد و نورون‌ها در مقیاس بزرگ با یکدیگر ارتباط برقرار میکردند، گویی از صداهای زبانی که می‌شنیدند الهام گرفته بودند.

گیوم تیری، پروفسور علوم اعصاب شناختی، گفت: «تحقیق ما نشان داد که یک تمایز بسیار ظریف – حتی برای گوش بزرگسالان – کافی است تا فعالیت مغزی قابل توجهی را در مغز نوزاد ایجاد کند، و نشان میدهد که تجربیات اولیه پیامدهای بالقوه‌ای برای رشد شناختی دارند. به عبارت دیگر، ما باید این افسانه را به چالش بکشیم که نوزادان عمدتاً تا چند هفته از محیط خود آگاه نیستند، صرفاً به این دلیل که زیاد می‌خوابند، و توجه کنیم که نوزادان از لحظه تولد در معرض چه چیزی قرار می‌گیرند».

گری اوپنهایم، مدرس روانشناسی، افزود: «وقتی پسرم به دنیا آمد، از اینکه دیدم او بلافاصله چشمانش کاملاً باز و هوشیار است و به اطراف نگاه میکند تا اطلاعاتی درباره محیط جدید و عجیبوغریب خود به دست آورد، شگفت زده شدم. (اگرچه بینایی نوزاد تازه متولد شده کاملا ضعیف شناخته شدهاست).

کاری که گوش‌ها و سیستم شنوایی نوزادان انجام می‌دهند با چشم غیرمسلح مشخص نیست، اما این نتیجه شگفت‌انگیز نشان می‌دهد ما از همان لحظه‌ای که به دنیا می‌آییم، حساسیت قابل ‌توجهی نسبت به اطلاعات زبانی داریم و بلافاصله دست به کار می‌شویم تا در پاسخ به تجربیات خود در جهان، آنها را توسعه و اصلاح کنیم، حتی زمانی که به نظر می‌رسد در خواب هستیم.

 

مترجم: فاطمه رزاقی

 

Reference:

Yan Jing Wu. (2022). Rapid learning of a phonemic discrimination in the first hours of life. Retrieved from

https://neurosciencenews.com/newborns-language-21013/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا