فهرست مطالب
شیرین برگ یا استویا یک جایگزین شکر است که از برگ گونه های گیاهی Stevia Rebaudiana تهیه می شود.
در شکل طبیعی خود ، این یک گیاه برگ سبز(شیرین برگ یا استویا) است که ریشه آن از برزیل و پاراگوئه است.
که قرن ها به عنوان شیرین کننده مورداستفاده قرارگرفته است
ودر درمان قولنج ، سوختگی و مشکلات معده مورد استفاده قرار گرفته است.
✓ به عنوان جایگزین ساکارز و سایر شیرین کنندههای مضر و با کالری بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
با این حال تحقیقات جدید نشان داده:
که استویا (شیرین برگ یا استویا)میتواند باعث برهم زدن تعادل باکتریهای مفید و بروز مشکلاتی در روده شود.
البته هنوز به صورت قطعی مشخص نشده است که استویا میتواند باعث از بین بردن باکتریهای روده شود؛
اما مطالعه نشان میدهد که این شیرین کننده ممکن است ,باعث بروز مشکلاتی برای باکتریهای مختلف در میکروبیوم روده شود.
برخی مصرف کنندگان گزارش کردهاند که هنگام استفاده از استویا، دچار درد معده، نفخ، یبوست و مشکلات روده شدهاند.
✓ در برخی از کشورها نیز شیرین کننده طبیعی استویا به دلیل نگرانی در مورد عوارض جانبی آن یا انواع محدودیتها، بهطور کامل ممنوع شدهاست. کالری گیاه شیرینبرگ صفر است، و عصاره آن ۲۰۰ برابر شیرین تر از قند است.
✓تحقیقات نشان میدهد:
که برخی از گلیکوزیدهایی که در عصاره استویا وجود دارند به تولید ادرار و دفع سدیم کمک میکند.
✓ در دوز بالای مصرف شیرینبرگ حتی میتواند به عنوان کاهش دهند فشار خون هم عمل نماید.
✓ در مرحله بلوغ ، برگهای استویا خشک می شوند تا از رطوبت خلاص شوند
و سپس به صورت پودر در می آیند.
این ماده 200-300 برابر شیرین تر از قند است اما کالری آن صفر و شاخص گلیسمی کمی دارد.
✓ شیرین کننده طبیعی استویا معروف به کنترل قند خون و سطح انسولین کمک می کند. این یک شیرین کننده طبیعی استویا است که برای دندانهای شما مضر نیست.
در حقیقت ، گفته می شود که برای مقابله با حفره ها ، تقویت استخوان ها ، کاهش فشار خون استفاده میشود
و همچنین برای بهره مندی بیماران دیابتی و مبتلایان به سندرم متابولیک مورد استفاده است.
هنگام پخت ، به جای یک فنجان شکر فقط به یک قاشق چای خوری استویا مایع یا نصف قاشق چای خوری پودر استویا نیاز دارید.
✓«سازمان غذاو داروی آمریکا» (FDA) فقط «گلیكوزیدهای استویول» با كیفیت بالا (تركیبات شیرین موجود در گیاه استویا) را به عنوان مادهای کاملا ایمن تایید کردهاند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که عصاره خام و برگ استویا فاقد این ماده است و به همین دلیل FDA آن را برای استفاده در محصولات غذایی تایید نکرده است.