علمی

ویرایش ژن

ویرایش ژن

آزمایش های میدانی برجسته ، پتانسیل

ویرایش ژن را نشان می دهد.
خلاصه : محققان میگویند ، آزمایش های

میدانی در حال بررسی ترکیبات سالم در محصولات

زراعی مانند کلم هاbrassicas ،

پتانسیل بسیار زیاد فناوری ویرایش ژن

را برجسته کرده است.
این آزمایشات اولین کاربرد میدانی این فناوری در

انگلیس از زمان طبقه بندی مجدد محصولات

تغییر یافته ی ژنتیکی به عنوان ارگانیسم های

اصلاح شده ژنتیکی توسط دیوان عدالت

اتحادیه اروپا (CJEU) در سال 2018 است.
نتایج به دست آمده نشان می دهد

که دولت انگلیس پس از مشاوره عمومی با اداره

محیط زیست، غذا و امور روستایی-DEFRA-، در

حال تعیین این است که آیا روشهای ویرایش

ژن را برای هدف تولید غذا مجاز می داند یا خیر.
پروفسور لارس آسترگارد ،

رهبر گروه در مرکز جان اینز و یکی

از نویسندگان این مطالعه ، گفت: “نتایج ما پتانسیل

فوق العاده ی ویرایش ژن را برای

تسهیل بهبود محصول با ترجمه ی

اکتشافات در فرآیندهای اساسی بیولوژیکی نشان می دهد.”
وی افزود: “فناوری های مدرن مانند

کریسپر

ویرایش ژن توسط کریسپر، فرصت هایی

را برای غنی سازی مواد غذایی و تطبیق

ایمن محصولات با محیط های جدید

فراهم می كند و به چالش جدی كه

بحران آب و هوا برای تولید جهانی

غذا ایجاد می كند ، می پردازد.”

این مطالعه بر روی گلوکوزینولات ها متمرکز

شده است که با عطر و طعم متمایز ،

اغلب تند شناخته شده اند، و سبزیجات

چلیپایی مانند کلم بروکلی ، کلم و کلم پیچ ،

با اثرات مفید بر سلامتی انسان ارتباط دارند.
این ترکیبات آلی حاوی گوگرد به

طور انحصاری توسط گیاهان این گروه تولید می شوند

و باور بر این است که اثرات ارتقا دهنده ی سلامتی

از جمله ضد سرطان زایی ، بهبود کنترل قند خون

و کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی دارند.

به همین دلیل ، افزایش سطح آنها یک هدف

مهم برای پرورش دهندگان سبزیجات کلمی بوده است.

کریسپر در گیاهان

 

کارهای قبلی با استفاده از گیاهان مدل در

شرایط بهینه آزمایشگاهی نشان داده است که

بیوسنتز گلوکوزینولات در خانواده Brassicaceae

توسط ژن MYB28 تنظیم می شود. اما

اثرات این تنظیم کننده اصلی با ترجمه آنها

به گیاهان زراعی کشت شده در مزرعه تأیید نشده است.

در این مطالعه مفهومی، دانشمندان با موفقیت از

فناوری ویرایش ژن CRISPR-Cas9 برای از بین بردن ژن

MYB28 در Brassica oleracea(گونه ای که شامل بسیاری از

ارقام معمول مانند کلم بروکلی است) استفاده کردند.

از بین بردن (ناک اوت) های تک ژنی در جنس

Brassica با کپی های متعدد از ژن های متعدد،

پیچیده است ، از جمله موارد موجود در

مسیر بیوسنتز گلوکوزینولات.
گیاهان ویرایش شده ژنتیکی در شرایط آزمایش

میدانی مطابق با دستورالعمل GMO 2001/18

مطابق با قانون ECJ در سال 2018

رشد داده شدند. تجزیه و تحلیل ژنتیکی

و متابولومیک نشان داد که حذف ژن

منجر به کاهش تنظیم ژنهای بیوسنتز

گلوکوزینولات و کاهش تجمع گلوکوزینولاتها

در برگها و گلهای گیاهان بروکلی جهش یافته

myb28 می شود.این نتایج برای

اولین بار نشان داد که MYB28 در B. oleracea

در توافق با یافته های قبلی به دست

آمده از گیاهان مدل و در گلخانه ،

سطح گلوکوزینولات را در یک محیط

مبتنی بر زمینه تنظیم می کند.

کاهش فعالیت ژن از طریق حذف( ناک اوت) –

یکی از کاربردهای ابزارهای ویرایش ژن است.
نویسنده اول دکتر میخائلا نیکوی گفت

: “با نشان دادن اینکه تنظیم کننده اصلی ژن های

بیوسنتز گلوکوزینولات مشتق از متیونین ،

MYB28 همانطور که می دانیم این کار

در گیاهان گلخانه ای انجام می شود ،

ژن MYB28 یک هدف قابل اعتماد برای

دستکاری سطح گلوکوزینولات در

vegetable brassicasاست. این مطالعه

پتانسیل ویرایش ژن را در خصوصیات

مداوم و اصلاح این فرآیندها در مزرعه ،

در سیستم های زراعی غالباً پیچیده برجسته می کند
گرداورنده : مریم جلالی
مترجم : زهرا محمدی

 

ویرایش ژن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا