آکادمی میکروب شناسی

میکروارگانیسم‌ها، کارشناسان تثبیت اقلیم بر روی کره زمین

میکروارگانیسم‌‌ها، این کارشناسان میکروبی، نقش کلیدی در حفظ و پایداری محیط زیست‌کره دارند؛ بنابراین هر عاملی که باعث تغییر در میکروازگانیسم‌ها شود، برای این پایداری خطرآفرین است. درحال حاضر، ما انسان‌ها در ع《آنتروپوسن》کره زمین زندگی می‌کنیم؛ بنابراین، فعالیت‌های انسانی که برروی محیط زیست تغییراتی را ایجاد می‌کند، برای اولین بار درحال رخ دادن است و قبلا تجربه نشده‌ است.  درنتیجه، بحث اصلی پایداری محیط زیست، شامل تغییرات ایجاد شده توسط انسان و دنیای میکروبی است. 

اکسیژن، دلیلی برای زندگی

از مهم‌ترین تاثیرات میکروارگانیسم‌ها بر محیط کره زمین، انجام فتوسنتز توسط سیانوباکترها بوده که از میلیاردها سال پیش درحال انجام است. تقریبا نیمی از تثبیت CO2 کره‌‌ی زمین، به‌وسیله‌ی چرخه کالوین در پلانگتون‌ها انجام می‌شود. جالب اینجا است که این موجودات تنها یک درصد از زیست توده این کره را تشکیل می‌دهند. 

نقش میکروارگانیسم‌ها در تغییرات اقلیمی

متان

متان، نمونه‌ای خطرناک‌تر CO2 است و تقریبا ۹۰ درصد متان حاضر در جو، توسط میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شود؛ به‌علاوه فعالیت‌های انسانی نیز می‌تواند منجربه تولید متان شود.

 

افزایش CO2 در اقیانوس‌ها

تولید CO2 توسط پلانگتون‌ها در اقیانوس‌ها و آب شدن یخ‌های آب شیرین در اثر افزایش دمای کره زمین، باعث افزایش لایه‌بندی اقیانوس می‌شود. این افزایش، باعث گسترش مناطق که  حداقل اکسیژن را دارند شده؛ CO2 اقیانوس بیشتر شده و درنهایت، باعث اسیدی شدن جزئی آب می‌شود. این اسیدی شدن اختلالاتی را  در محیط زیست ایجاد کرده و نیز موجب تغییر جمعیت میکروارگانیسم‌ها می‌شود.

 

اثرات جبران ناپذیر تغییرات اقلیمی 

 

 

پاتوژن‌ها

یکی دیگر از دغدغه‌های موجود برای محققان، تاثیر تغییرات محیطی و اقلیمی بر روی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا است. با توجه به تحقیقات، ثابت شده است که تغییرات آب و هوایی، می‌تواند بر بقا، تولید مثل، چرخه زندگی، تعامل میزبان-بیمارگر و پراکندگی پاتوژن‌ها (میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا)، تاثیر گذارباشد؛ بنابراین تغییرات ایجاد‌شده در محیط و سایر اختلالات موثر بر جوامع میکروبی، می‌تواند محافظ انسان در برابر این پاتوژن‌ها و یا منبع آن‌ها باشند.

کلام آخر

با توجه به مطالب گفته شده،بدون شک میکروارگانیسم‌ها نقش مهمی بر حفظ محیط زیست دارند که تاثیر بسزایی در تغییرات آب و هوایی دارد؛ بنابراین، باید تحقیقات بیشتری انجام گردد تا بیشتر با این ارتباط آشنا شده و در حفظ آب‌وهوای کره‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، قدم برداریم.

نظر شما چیست؟ جگونه می‌توانیم شرایط را بهبود ببخشیم؟

 

نویسندگان: مهدی نوحه خوان حقیقی و یگانه افشاری آزاد

ویراستاران: زهرا نظر یافته و غزاله بهاری

تهیه ویدیو: زهرا سمیعی، فرشید فتح آبادی و پانیذ نورمحمدی

منبع

‫5 نظرها

  1. حتما میشه
    متاسفانه با وجود اینکه این همه اطلاعات از اثرات میکروب‌ها داریم، میکروارگانیسم‌ها خیلی دست کم گرفته میشن
    مطمئنا اگه تمرکز بیشتری روی این موضوع گذاشته بشه به نتایج خیلی دقیق‌تر و کاربردی‌تر میرسن

  2. این مطالب بسیار مفید و حائز است.امیدوارم همگی در حفظ آب و هوای کره زمین تلاش کنیم و از نابودی آن جلوگیری کنیم.ممنون از دوستانی که برای تهیه این مطالب تلاش کردن و اون رو به اشتراک گذاشتن🙏🏻

  3. عالی بود👌
    بهترین راه برای بهبود شرایط کاهش سوخت‌‌های فسیلی و بازیافت در همه زمینه‌هاست و همکاری تمام کشور‌ها هم نیازه که این امر صورت بگیره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا