مجموعه مشاوره بایوکن

راهکارهای افزایش انگیزه برای مطالعه

افزایش انگیزه

چگونه می‌توان اهمیت مطالعه را درک کرد؟

درک اهمیت مطالعه می‌تواند به افزایش انگیزه برای انجام آن کمک کند. مطالعه می‌تواند منجربه ایجاد موارد زیر در فرد شود:

  1. احساس موفقیت: مطالعه با ایجاد احساس موفقیت در فرد، اعتماد به نفس او را تقویت کرده و باعث افزایش انگیزه برای مطالعه می‌شود.
  2. رفتارهای هدفمند: با داشتن رفتارهای هدفمند افراد می‌توانند توجه خود را بر روی یک هدف یا نتیجه کلیدی متمرکز کنند.
  3. افزایش پشتکار: دانش آموزان با انگیزه بسیار بیشتر احتمال دارد که به پتانسیل خود دست یابند و به موفقیت دست یابند. مطالعه با ایجاد چالش‌های قابل کنترل (نه خیلی آسان و نه خیلی خسته‌کننده) پیش روی افرادی که دو مورد قبلی را در خود دیده‌اند و ارزش و فایده مطالعه را درک کرده‌اند، تمایل به ادامه دادن و پشتکار را تقویت می‌کند.
  4. زندگی بهتر: افرادی که حالا سه مورد قبلی را حس کرده‌اند رفتارهای مثبت بیشتری از خود نشان می‌دهند و زندگی شادتری دارند.
  5. کنجکاوی و علاقه: مطالعه حس کنجکاوی و علاقه به یادگیری چیزهای جدید را در افراد بیشتر می‌کند.

چگونه می‌توان انگیزه برای مطالعه را افزایش داد؟

مطالعه جزء ضروری آموزش است و انگیزه برای دستیابی به موفقیت در آن بسیار مهم است. افراد با انگیزه بسیار بیشتر احتمال دارد که به موفقیت برسند. با این حال انگیزه می‌آید و می‌رود و حفظ آن می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. خوشبختانه راه‌های مؤثر زیادی برای افزایش و حفظ انگیزه برای رسیدن به آنچه می‌خواهیم وجود دارد. در اینجا چند استراتژی برای بهبود انگیزه به شما معرفی می‌شود:

  1. تعیین اهداف روشن: تعیین اهداف مشخص و قابل دستیابی می‌تواند به شما کمک کند تا با انگیزه و تمرکز بر آنچه می‌خواهید به دست آورید، پایدار بمانید. اهداف شما باید چیزی باشد که به آن علاقه دارید.
  2. دوباره چرایی تصمیم خود برای مطالعه کردن را به یاد آورید: فهرستی از 3 دلیل اصلی که تصمیم به مطالعه گرفتید را بنویسید و آن را روی دیوار اتاق خود بچسبانید و آنها را مرتبا به خود یادآوری کنید.
  3. یک محیط دلگرم‌کننده ایجاد کنید: برخی افراد با یک روال بهتر مطالعه می‌کنند درحالی‌که برخی دیگر نیاز به تغییر و تنوع دارند. یک محیط مطالعه جدید را امتحان کنید یا روال خود را تغییر دهید.
  4. ذهن خود را برای رشد کردن آماده کنید: چالش‌ها را در آغوش بگیرید و به آنها به‌عنوان فرصت‌هایی برای رشد و یادگیری نگاه کنید.
  5. به تغذیه خود توجه کنید: نوشیدن آب و خوردن تنقلات سالم می‌تواند به شما کمک کند متمرکز و پر انرژی بمانید.
  6. یک گروه مطالعه پیدا کنید: مطالعه با دیگران می‌تواند به شما کمک کند با انگیزه بمانید. همچنین می‌توانید از یکدیگر یاد بگیرید و ایده‌های خود را به اشتراک بگذارید.
  7. به خود پاداش دهید: یک سیستم پاداش برای خود تنظیم کنید تا به شما کمک کند با انگیزه بمانید.

چگونه می‌توان بهترین زمان برای مطالعه را تعیین کرد؟

برای تعیین بهترین زمان برای مطالعه، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  1. بررسی زمان‌های مختلف: زمان‌های مختلف را برای مطالعه امتحان کنید. برخی افراد ممکن است در صبح زود بیشتر تمرکز داشته باشند، درحالی‌که برخی دیگر در شب بهترین عملکرد را دارند. بنابراین، به نیازهای خودتان توجه کنید و زمانی را انتخاب کنید که شما بهترین عملکرد را دارید.
  2. توجه به ساعات فعالیت مغز: براساس تحقیقات علمی مغز در بعضی از ساعات روز بهترین عملکرد را دارد. مثلاً برخی مطالعات نشان می‌دهند که ساعت 10 صبح الی 2 بعد از ظهر و 4 بعد از ظهر الی 10 شب زمان‌های مناسبی برای مطالعه هستند.
  3. توجه به فعالیت‌های روزانه: برنامه‌ریزی مطالعه خود را با توجه به فعالیت‌های روزانه‌تان انجام دهید.
  4. توجه به محیط: محیطی را برای مطالعه انتخاب کنید که برای شما مناسب است. ممکن است برخی افراد در محیط‌های ساکت و خلوت بهتر تمرکز کنند، درحالی‌که برخی دیگر در محیط‌های پر سر و صدا بهتر عمل کنند.
  5. توجه به نیاز به استراحت: حتی در زمان مطالعه، نیاز به استراحت و تفریح دارید. بنابراین، بین زمان‌های مطالعه خود وقفه‌های کوتاهی برای استراحت قرار دهید تا از خستگی جلوگیری کنید.

چگونه می‌توان مطالعه را جذاب‌تر کرد؟

برای جذاب‌تر کردن مطالعه، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  1. انتخاب موضوعات مورد علاقه: سعی کنید موضوعاتی را انتخاب کنید که برای شما جذاب و مورد علاقه هستند.
  2. استفاده از روش‌های جدید: از روش‌های جدید و متنوع برای درس خواندن استفاده کنید مثل استفاده از فیلم‌ها، پادکست‌ها، بازی‌های آموزشی و… .
  3. تغییر فضای درس خواندن: برای تغییر فضای درس خواندن می‌توانید به محیط‌های مختلفی مثل کتابخانه، پارک، کافه و… رفته و در آنجا درس بخوانید.
  4. تنظیم یک برنامه: می‌توانید یک برنامه‌ی مطالعه‌ی منظم تعیین کنید و سعی کنید به آن عمل کنید.
  5. یادداشت‌برداری و خلاصه‌نویسی: با یادداشت‌برداری و خلاصه‌نویسی، مطالب را بهتر درک کرده و به یادگیری بهتری دست پیدا می‌کنید.

 

نویسنده: نگار اصغری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا