مطالب مفید

المپیاد دانشجویی

المپیاد دانشجویی

المپیاد دانشجویی تحت‌نظر سازمان سنجش آموزش کشور و وزارت علوم تحقیقات و فناوری در ۲۴ رشته و به دو صورت متمرکز و غیر متمرکز برگزار می‌شود. المپیاد دانشجویی متمرکز همزمان با کنکور کارشناسی ارشد و المپیاد دانشجویی غیر متمرکز در مناطق ۱۰ گانه که هر کدام شامل چند استان است برگزار می‌شود. داوطلبان برای شرکت در المپیاد دانشجویی متمرکز باید از طریق شرکت در آزمون کارشناسی ارشد، گزینه علاقه‌مندی به شرکت در المپیاد دانشجویی را در آخر فرم تایید کنند. سازمان سنجش پس از اعلام نتایج اولیه کارشناسی ارشد، ۱۵ نفر برتر از رشته‌های ۲۴ گانه المپیاد دانشجویی را معرفی می‌کند. پس از این مرحله داوطلبان منتخب می‌توانند به مرحله نهایی المپیاد دانشجویی که بصورت آزمون تشریحی است راه یابند.

المپیاد دانشجویی غیر متمرکز

المپیاد دانشجویی غیر متمرکز در مناطق ۱۰ گانه کشور برگزار می‌شود و مخصوص دانشجویان ممتاز دانشگاه‌ها است. مرکز برگزاری آزمون از دانشگاه‌های شاخص این مناطق انتخاب می‌شود و گزینش آن از بین گروه‌های ۵ نفره دانشجویی سازماندهی می‌شود که بعد از پذیرفته شدن در این مرحله باید در مرحله نهایی المپیاد دانشجویی شرکت کنند.
المپیاد دانشجویی

شرایط شرکت در المپیاد دانشجویی

متقاضیان شرکت در المپیاد باید حداقل ۷۰ واحد درسی را گذرانده باشند. مواد امتحانی رشته‌های المپیاد همانند مواد امتحانی آزمون کارشناسی ارشد است. متقاضیان با توجه به بالاترین نمره علمی و بدون احتساب معدل انتخاب می‌شوند. متقاضیان شرکت در المپیاد دانشجویی متمرکز و غیر متمرکز باید در زمان شرکت در آزمون المپیاد (در نیمه دوم سال تحصیلی) دانشجو باشند. فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی نمی‌توانند در المپیاد دانشجویی شرکت کنند.

انواع المپیادهای دانشجویی

سازمان سنجش هر ساله همزمان با انتشار دفترچه ثبت‌نام کنکور کارشناسی ارشد، لیست رشته‌های المپیاد دانشجویی را اعلام می‌کند. این رشته‌ها هم برای المپیاد دانشجویی متمرکز و هم المپیاد دانشجویی غیر متمرکز می‌باشد. المپیاد دانشجویی علاوه‌بر رشته‌های بالا، المپیاد بین رشته‌ای «سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت» نیز برگزار می‌گردد. با توجه به اعلام سازمان سنجش، داوطلبان منتخب در برخی از رشته‌ها می‌توانند در این رشته شرکت کنند. نفرات برگزيده برخی از رشته‌های امتحانی مانند شيمی، مجموعه زيست‌شناسی، مهندسی و سایر رشته‌هایی که در دفترچه راهنمای ثبت‌نام کنکور کارشناسی ارشد توسط سازمان سنجش ذکر شده‌اند، می‌توانند به جای شركت در رشته اصلی المپياد، در المپياد «سلول‌های بنيادی و مهندسی بافت» شركت كنند.

مزایای المپیاد دانشجویی

تقدیر از دانشجویان برگزیده مرحله اول (رتبه ۱ تا ۵) و نهایی (رتبه ۱ تا ۱۳) المپیاد دانشجویی در روز دانشجو رتبه‌های ۱ تا ۱۵ مرحله نهایی المپیاد می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور (استعداد درخشان) مستقیما توسط دانشگاه‌ها پذیرفته شوند. نفرات ۱تا ۳ المپیاد با تایید سازمان سنجش آموزش کشور می‌توانند از بورس تحصیلی بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند. به برگزیدگان مرحله نهایی در مصاحبه پذیرش مقطع دکتری امتیاز آموزشی تعلق می‌گیرد. رتبه‌های برتر المپیادهای دانشجویی در اولویت استخدامی سازمان‌ها قرار می‌گیرند و از مزایای نخبه بودن استفاده می‌کنند. نفرات ۱تا ۳ المپیاد با تایید سازمان سنجش آموزش کشور و معرفی به بنیاد ملی نخبگان نظام وظیفه خود را در قالب یک دوره آموزشی و انجام پروژه روی موضوعات مورد نیاز کشور انجام می‌دهند. نویسنده: نگار اصغری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا