تکنیک های آزمایشگاهی

حلالیت آمینو اسیدها

آمینواسید ها

آمینو اسیدها مونومرهای سازنده ی پروتئین ها هستند . در طبیعت بیش از 300 آمینو اسید  شناسایی شده است، اما فقط 20 نوع از اینها در بدن جانوران رایج هستند، که همگی از نوع  L  می باشند.

ساختار آمینواسید

هر آمینو اسید، از یک کربن نامتقارن به نام کربن α تشکیل شده است، که با چهار گروه مختلف در ارتباط می باشد:( به جز گلیسین )

  • یک گروه کربوکسیل( COOH )
  • اتم هیدروژن
  • یک گروه آمین NH2
  • یک زنجیره جانبی ( R- )

AminoAcidball labels

 

آمینواسید ها بر اساس زنجیره ی جانبی خود در 4 دسته طبقه بندی می شوند:

  • زنجیره جانبی غیر قطبی
  • زنجیره جانبی قطبی
  • زنجیره جانبی با بار منفی
  • زنجیره جانبی با بار مثبت

Screenshot 4

حلالیت

آمینواسیدها به صورت کلی در آب محلول هستند اما در محلول های غیر قطبی مثل هیدروکربن ها نامحلول می باشند.

این موضوع به دلیل حضور گروه آمین و کربوکسیل آمینو اسید می باشد که آمینو اسید را وادار می کند تا پروتون به آب بدهد

یا از آن بگیرد ودر نهایت به عنوان اسید یا  باز عمل میکند.

تست حلالیت

در این تست حلالیت چندین آمینواسید در محلول های مختلف بررسی میشود. برای انجام  این تست  lm4 از هر محلول را داخل لوله های تمیز میریزند.  سپس 1ml  از آمینواسید را به آن اضافه کرده و  لوله را به آرامی تکان می دهند؛ پس از یک دقیقه نتیجه ی آزمایش مشهود می شود.

  • حلالیت آمینواسیدها در آب بسیار متغیر است.
  • آمینواسیدهایی چون پرولین، هیدروکسی پرولین، گلیسین و
  • آلانین کامل محلول در آب هستند.
  • آمینواسیدهایی مثل سیستئین  و تیروزین به مقدار کمتری در آب حل می شوند.
  • همه ی آمینو اسیدها در اتر نامحلول هستند.
  • فقط آمینواسید سیستئین و پرولین در اتانول حل می شوند آن هم در دمای cº19 .

آمینو اسیدهای متیونین، آرژنین، لوسین، گلوتامات، فنیل آلانین، هیدروکسی پرولین، هیستیدین و تریپتوفان به میزان کمی در  اتانول حل می شوند

 

نویسنده: کیمیا قریانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا