معرفی گرایش ها

بیوتکنولوژی‌پزشکی

از پرکاربردترین رشته های ارشد وزارت بهداشت است. این رشته محبوبیت بسیار بالایی در بین داوطلبان کنکور ارشد وزارت بهداشت دارد.  بیوتکنولوژی به لحاظ ویژگیهای ذاتی خود، دانشی بین رشته‌ای است.

یکی از مهم ترین اهداف رشته ارشد بیوتکنولوژی پزشکی بهره گیری از روش های علمی و فنی به کمک عوامل بیولوژیک (مانند میکروارگانیسم ها، یاخته های گیاهی و جانوری و آنزیم ها و …) است. دانش آموختگان ارشد بیوتکنولوژی پزشکی به تولید کالا و خدماتی در زمینه های مختلفی چون کشاورزی، صنایع غذایی، دارویی و پزشکی می پردازند.

دروس و ضرایب در کنکور کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی پزشکی طبق دفترچه ارشد وزارت بهداشت 97 به شرح زیر است:

بیوشیمی بالینی ضریب 1، زیست شناسی سلولی و مولکولی ضریب 4، میکروب شناسی ضریب 1، زبان عمومی ضریب 2.

كارشناسي های علوم پزشكي، كارشناسي زيست شناسي (كليه گرايش ها)، بيوتكنولوژی، مهندسي زيست فناوری كشاورزی، علوم آزمايشگاهی، علوم آزمايشگاهی دامپزشکی، علوم تجربي، دکتری عمومي پزشكي، داروسازی و دامپزشکی، كارشناسي و كارشناسي ارشد (داروسازی خارج  از كشور).

بازار کار ارشد بیوتکنولوژی پزشکی با توجه به پایان نامه دانشجو است و بیشتر در شرکت های دانش بنیان کاربرد دارد .رشته بیوتکنولوژی، یک رشته جدید در ایران است و بی شک مدتی زمان خواهد برد تا فارغ التحصیلان آن جایگاه واقعی خود را پیدا کنند؛ اما این به معنی آن نیست که موقعیت شغلی برای فارغ التحصیلان این رشته مهیا نباشد. فارغ التحصیلان در این رشته می توانند در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی عمده که در این زمینه در ایران فعالند مانند پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، انجمن بیوتکنولوژی ایران، مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشکده رویان و پژوهشکده علوم شناختی، مشغول به کار شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا