اخبار

پروفسور رضا نصیری،بررسی کرونا ویروس،واکسن ها و پروتکل های درمانی

[av_button label=’مشاهده ویدیو وبینار’ link=’manually,https://biocan.ir/وبینار-پروفسور-رضا-نصیری/’ link_target=” size=’small’ position=’center’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue80d’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-ki3oevhi’ admin_preview_bg=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-2rlcj9′ admin_preview_bg=”]

در وبینار 4 ساعته ی اتحاد زیست شناسان ایران؛

که با حضور پروفسور رضا نصیری و دکتر رضا جعفری برگزار شد چه گذشت؟

PicsArt 11 24 04.06.53یکشنبه 2 آذر 99 ساعت 21 به وقت ایران


بیوگرافی

پروفسور رضا نصیری بیش از 25 سال مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت (WHO) بوده اند.

ایشان اصالتا گیلانی بوده و در شهر رشت متولد شده اند، در پاریس در رشته پزشکی عمومی و تخصص هماتولوژی به تحصیل پرداختند و از دانشگاه پاریس مدرکشان را اخذ نموده اند.

دوره ی عالی بیماری های عفونی را در انستیتو پاستور فرانسه و دوره فلوشیپ را در امریکا گذرانده اند . رشته کلینیکال فارماکولوژی و پاتولوژی را در دانشگاه میشیگان آمریکا ادامه دادند و در این دانشگاه شروع به کار کردند.
در حال حاضر فول پروفسور بیماری های عفونی، کلینیکال فارماکولوژی و هماتولوژی هستند .

در کشور های مختلف در شرق آسیا از جمله ژاپن، کره جنوبی، چین و غرب آسیا، ترکیه ایران و کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا، آمریکای لاتین و بعد از شیوع SARS COV2 در آمریکای لاتین، آسیا و ایران کار مشاوره را انجام می دهند .

ساختار ویروس 

بعد توضیحاتی که دکتر جعفری در رابطه باساختار SARS_CO_2 ارائه دادند پروفسور افزودند که: این ویروس بسیار پیچیده است و تا قبل از آن هیچ ویروسی تا این حد پیچیدگی رفتاری نداشته است.
ایشان در ابتدا بحث را باImmunopathogenesis پیش بردند و اضافه کردند که سلول و ویروس دارای یک سری رسپتور هایی هستند که با استفاده از آن ها میتوانند به هم متصل شده و پل ایجاد کنند این فرایند در نهایت منجر به ایجاد عدم تعادل و در نتیجه کاهش مقدار angiotensin های مفید و افزایش مقدار angiotensin های مضر می شود.
ایشان بیان کردند:《قسمتی که بسیار اهمیت دارد هنگامی‌ است که ویروس از طریق رسپتور ها به شش ها برخورد میکند و درواقع اولین سطحی که با ویروس برخورد دارد سلول های اندوتلیال هستند که در نتیجه این برخورد ویروس میتواند به راحتی سلول را به سمت فرایند آپوپتوزیس سوق دهد.》

ایشان اضافه کردند که؛ در ایران به سبب داشتن کیت های آزمایشگاهی که یونیت های مختلف را نمایش نمی‌دهد کار پزشکان برای مدیریت بیمار بسیار دشوار است؛ به علاوه تقسیم بندی برای مارکر ها در این بیماری وجود دارد اما این تقسیم‌بندی عمومی نیس و بیمار هایی هستند که در آن ها مارکرها اصلا از این الگو پیروی نمی کنند لازم به ذکر است که فاکتور های بسیاری مانند نژاد و ژنتیک و… میتوانند بر این مارکر ها تاثیر بگذارند.

PicsArt 11 24 04.11.28

ابتلا فرد به این ویروس موجب افت CO2 میشود که با ادامه این روند شخص مبتلا بهICU منتقل میشود.به طور متوسط از بین هر10نفر از افرادی که به ICU منتقل میشوند، 8نفر دچار مرگ میشوند، که شانس زنده ماندن افراد جوان بالاتر است.

داروی مربوط به این ویروس هنوز کامل شناخته نشده است، برای تولید و کشف واکسن مربوطه بایستی بیولوژی ویروس را دقیقا بشناسیم و همچنبن در ارتباط با کشف واکسن محققان، دانشگاه ها و دولت نقش بسزایی دارند.
بخصوص در شناسایی اینکه کدام یک از ژن های دخیل در بیماری مهم هستند، بعد از همه ی این موارد است که میتوان داروی مربوطه را طراحی کنیم.

اشتباهات در پروتکل های درمانی 

ایشان همچنین به اشتباه چین درابتدای درمان بیماری کرونا پرداختند. چینی ها نخست برای درمان از اینترفرون استفاده میکردند غافل از اینکه کیموکاین ها و‌ سایتوکاین های ترشح شده از سلول های ریه، فعالیت اینترفرون ها را تحت تاثیر قرار میدهد. حال آنکه همین روش در بقیه ی بیماری های ویروسی مثل هپاتیت تاثیرگذار بوده است.
در درمان عفونت های ملایم که بیشتر در بیماران جوان رخ میدهد استراحت،ویتامینA, C و زینک (در تنظیم سیستم ایمنی نقش بسزایی دارد)و در صورت بروز عفونت باکتریایی، آزیترومایسن پیشنهاد شد.
در صورت بروز تب نیز از استامینوفن استفاده شود.
از تجویز دگزامتازون خودداری شود.
در ابتدا در ایران آزیترومایسن و هیدروکسی کلروکوئین باهم تجویز میشد که منجر به آریتمی میشد. به جای آزیترومایسن، داکسی سایکلین پیشنهاد شد.
(آنتی بیوتیک ها همگی غالبا خاصیت ضد التهابی دارند منتهی برای تجویز، از الگوی X-ray یا کشت برای تایید عفونت باکتریایی استفاده شود. )
مریض های مسن یا با مشکل زمینه ای فشار خون، دیابت، کبد، کلیه و… نمی‌توانند پاسخ ایمنی نرمال داشته باشند و دلیل آن توضیح داده شد.
در شرایط فعلی با توجه به مقالات متعدد، نمیتوان تاثیر ویتامین D3 بر درمان بیماری کووید را انکار کرد.(2000 واحد در روز در فصل زمستان، 50000 واحد در هفته ممکن است بعدا اثرات سوء داشته باشد)
ترکیب ویتامین D3, C و زینک معمولا از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری میکند.

یک بحث مهم وجود autoantibody در ده درصد از بیمارانی است که وضعیت حادی دارند. این آنتی بادی می‌تواند جلوی عمل اینترفرون را بگیرد و یک معضل به حساب می آید.

پروفسور با مخاطب قرار دادن پزشکان، تاکید کردند که؛

تنها بیمارانی که وضعیت حاد دارند داروهای ضد التهابی دریافت کنند و زمانی که بیمار در وضعیت مطلوبی قرار دارد استفاده از این داروها مناسب نیست.
پس از این پروفسور وارد بحث واکسن‌ها شدند و در دو اسلاید به معرفی مختصر واکسن‌های در حال ساخت یا آزمایش پرداختند.

در این بین نام واکسن‌های شرکت فایزر و بیونتک، دانشگاه آکسفورد و مدرنا به چشم می‌خورد.
پروفسور به این موضوع اشاره داشتند که واکسن فایزر و بیونتک شرایط نگه داری ویژه ای دارد و فریزر مخصوص آن در کشورهای جهان سومی نایاب است.
همینطور ایشان به این موضوع اشاره داشتند که در واکسن مدرنا و فایزر از تکنولوژی mRNA استفاده شده است و به بررسی مکانیزم عمل آن پرداختند.
پروفسور در اسلایدی ویژه به ضررهای احتمالی که واکسن‌های mRNA می‌توانند به همراه داشته باشند پرداختند و اشاره کردند که این واکسن‌ها هنوز بر روی زنان باردار، افراد با سابقه بیماری‌های خاص و کودکان آزمایش نشده است.

فاز ۴ واکسن 

پروفسور فاز 4 واکسن را که مربوط به ارزشیابی تأثیرات واکسن است بسیار مهم تر از فاز 3 دانستند و گفتند هیچکدام از واکسن ها به فاز 4 و نهایی نرسیده است.
حتی اگر واکسن ها به فاز 4 برسند با مشکل تولید مواجه هستیم.

در حال حاضر بزرگترین تولید کننده ی واکسن به دلیل ارزان بودن، کشور هند است.
در این برهه حتی در کشوری مثل آمریکا سرنگ کافی برای واکسن کرونا وجود ندارد.
واکسن فایزر احتیاج به فریزر با دمای -70 دارد که این در بسیاری از مراکز درمانی آمریکا وجود ندارد و همین فریزر، ارسال واکسن به کشور های جهان سوم را دشوارتر میکند.
بسیاری از ابعاد این واکسن ها، نظیر نوع گروهی که این واکسن ها روی آنها تست شده، هزینه، امکانات و آموزش تزریق و درمان بعدی در صورت بروز واکنش های ناخواسته با مشکل و ابهام روبرو هستند.

نتیجه:

نقش ایمونوژنتیک بسیار مهم است و ماهنوز در ابتدای راه بررسی سیگنال ها و‌تنظیم های سلولی هستیم.
واکسن های نوظهور هنوز روی کودکان، خانم های باردار و افراد با بیماری های خاص آزمایش نشده است.
از ابتدای فرآیند واکسناسیون در یک کشور تا زمانی که همه ی کشور واکسینه شوند امکان دارد 9 ماه الی 1 سال طول بکشد

در پایان پروفسور نصیری به سوالات حضار شرکت کننده در وبینار پاسخ دادند؛ 

پروفسور نصیری واکسن

سوال:

دلیل اینکه موج های دوم و سوم در چین دیده نشد؟
موج دوم در چین دیده شده ولی راجع به موج سوم اطلاعات دقیقی در دست نیست.
کشور چین به دلیل سیستم کمونیستی خاص خود، شهر ووهان را تقریبا عاری از ویروس کرد. مجازات ماسک نزدن در ووهان 3 ماه زندان است.
این ویروس در بسیاری از شهر های چین وجود دارد اما گزارش نمیشود.

سوال:

دلیل اصلی موج های بعدی در اروپا با وجود رعایت قوانین در برخی کشور ها مثل آلمان چیست؟
اکثر جمعیت کشوری مثل ایتالیا را سالمندان تشکیل میدهد و دلیل آمار بالا در ایتالیا همین است.
اما عدم رعایت فاصله گذاری در ابتدای پاندمی و ناقل های بی علامت زیاد میتواند دلیل اصلی بروز مشکل در اروپا باشد.

سوال:

سازمان WHO، حدود ۲ میلیارد واکسن را برای پایان سال ۲۰۲۱ برنامه ریزی کرده است. آیا به این دوز خواهیم رسید؟
کشوری که تولید واکسن را در حد بسیار بالایی انجام می دهد کشور هند بوده و ظرفیت حال حاضر آن ۵۰۰ میلیون واکسن است. از حرف تا عمل نیاز به زمان و تلاش همگانی و برنامه ریزی داریم و معلوم نیست به این حرف دقیقا عمل خواهد شد یا خیر.

سوال:

آیا واکسن روی سالمندان و کودکان و افراد با بیماری های خاص تست شده است؟
انگلستان روی افراد زیر ۱۵ سال و بالای ۶۹ سال تست انجام نداده است. در مورد این افراد تحقیقات زیادی انجام نشده است.

سوال:

کی این واکسن در آمریکا در اختیار عموم قرار میگیرد؟
تقریبا اواخر تابستان
جزئیات در ماه دسامبر بیشتر مشخص خواهد شد.

سوال

نظر شما راجع به داروهای گیاهی و طب سنتی چیست؟
دارو های گیاهی و طب سنتی را در مقابل حملات وسیع ویروس در بدن کارساز نمیدانم و تنها اثر آن ها را تقویت سیستم ایمنی میدانم نه مقابله مستقیم با ویروس.
اثبات تأثیرگذاری داروهای این چنینی منوط به همکاری اشخاص و نهاد ها در آزمایش های علمی گسترده است.

سوال:

پروفسور، آیا خودتان از این واکسن دریافت خواهید کرد؟
مدرنا نه
چون هنوز عملکرد آن را نمیدانم.
ولی واکسن آکسفورد چون سنتی است اثرات جانبی و حدود آن را میدانیم.
روس ها هم در ویروس شناسی بسیار خبره هستند، منتهی توانایی نوشتن مقالات تاپ را ندارند، در نتیجه در مورد واکسن روسی هم اطلاعات چندانی ندارم .

سوال:

عملکرد WHO و رابطه ی آمریکا با آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
ترامپ اخلاق خوبی ندارد. به مردم ایران ظلم بسیار کرده و بسیار نابخشودنی است.
وترامپ به علم هم اعتقادی ندارد. در نتیجه ی بودجه ی WHO را قطع کرد و WHO مجبور به همکاری با چین شده است.

سوال:

جعل دیتا در چین چقدر صحت دارد؟
جعل دیتا فقط در چین نیست. در هند، در آفریقا و بعضا در ایران هم هست

سوال:

ایران واکسن را چگونه و از کجا دریافت میکند؟
دولت ایران چندین قرارداد با هند بسته است.
ولی در حالت کلی WHO مسئول است که به اندازه ی جمعیت ایران واکسن در اختیار مردم قرار دهد. ممکن است برای مثال ۲۰ میلیون واکسن در اختیار دولت قرار دهد و ۶۰ میلیون بعدی را دولت بخرد یا قرار داد ببندد.
در هر صورت WHO مسئول است که مقداری را در اختیار مردم قرار دهد.
ترامپ با تصویب تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران جنایت بزرگی را رقم زد، که سلامت مردم مستقیما تحت تاثیر آن بوده، با آمدن بایدن رئیس جمهور جدید امیدوارم که این تحریم ها برداشته شوند تا ایران توانایی خرید مستقیم یا گرفتن وام از بانک جهانی را داشته باشد.
از نظر بنده خرید واکسن آکسفورد و استفاده از یک واکسن واحد برای همگان بسیار مفید خواهد بود.
در علمی بودن روند تولید واکسن مدرنا و فایزر شکی نیست منتهی ما از نتایج آن خبری نداریم و واکسن هایی هستند که ارزشیابی آنها سال های زیادی طول میکشد.

با توجه به اینکه پروفسور نصیری طی 4 ساعت ساختار ویروس، طریقه ی بیماری زایی و پروتکل های درمانی را به طور کامل شرح دادند همچنین اشتباهات درمانی که در ایران صورت می گیرد، چگونگی عملکرد واکسن و زمان قرار گیری واکسن در اختیار عموم را مطرح کردند این مطلب میتواند رفرنس بسیار مناسبی برای جامعه ی پزشکان و همچنین کادر درمان باشد از این رو مطالعه ی آن را به همگان توصیه میکنیم .

جهت دانلود فایل کامل گزارش تخصصی کلیک کنید

دانلود واکسن پروفسور نصیری

با تشکر ویژه از جناب پروفسور رضا نصیری، جناب دکتر رضا جعفری و همچنین بزرگوارانی که ما را در اجرای این مهم یاری نمودند.

اتحاد زیست شناسان ایران 

آذر ۹۹
[/av_textblock]

‫8 نظرها

  1. سلام.جناب پروفسور عزیز
    توضیحات جنابعالی در مورد کرونا
    بسیار پیشرفته و مفید بود.متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا