علمی

نوتریژنتیک چیست؟

فهرست مطالب

نوتریژنتیک چیست؟

به عنوان یک تعریف ساده از نوتریژنتیک میتوان گفت: ژنوتیپ متفاوت در هر فرد موجب پاسخ متابولیکی متفاوت به مواد غذایی یکسان می شود.
نوتریژنتیک(nutrigenetics) و نوتریژنومیک(nutrigenomics)
علوم جدیدی در حوزه ی پزشکی شخصی(personalized medicine) هستند که به تازگی مورد توجه پژوهشگران و پزشکان تغذیه قرار گرفته اند.(پزشکی شخصی یعنی ارائه ی خدمات پزشکی بر اساس ژنوم هر فرد)
بر این اساس میتوان گفت که نوع تغذیه بر سازندگی، حفظ و پایداری DNA اثر می گذارد.
طبق گفته ی کارشناسان حوزه ی ژنتیک، علت تمام اختلافات در صفات انسانی به تنوع ژنتیکی افراد باز می گردد که این تفاوت ها حتی در سطوح اعمال فیزیولوژیکی سلول ها، جذب، هضم و متابولیسم سلول ها اثر میگذارد.
جالب است بدانید که تفاوت های ژنتیکی موجب تفاوت افراد در انتخاب غذا میشود. در انسان ژنی به نام TAS2R38 در چگونگی درک طعم بعضی از غذاها نقش دارد و اختلاف ژنتیکی در نوع بیان این ژن در نوع تغذیه ی افراد اثر میدگذارد.
تفاوت های ژنتیکی افراد حتی باعث می شود که درک طعم غذا، جذب ویتامین ها و همچنین پاسخ سیستم عصبی به درک سیری متفاوت باشد.
مشترکات ژنتیکی و تغذیه ای اغلب از طریق وراثت ژن هایی خاص منتقل میشود که از نیاکان مشترک به ارث رسیده است. پس بدیهی است که گروه های مربوط به نژاد یا قومیت خاص ارتباطات ژنتیکی و تغذیه ای مشترکی دارند.
بر اساس موارد ذکر شده در نظر گرفتن تفاوت های ژنتیکی در برنامه ی غذایی واقعیتی انکار ناپذیر است.
در حال حاضر مطالعات بسیاری در حوزه ی نوتریژنتیک و SNP هایی که در پاسخ تغذیه ای افراد تاثیر می گذارند در حال انجام است.
رژیم غذایی متناسب با ژنوم هر شخص میتواند در پیشگیری و کنترل بیماری ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

گردآورنده : فرانک صابری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا