دادههای یک مطالعه مشخص کرده است که اسانس گیاه نعناع فلفلی خواص ضد باکتریایی بر روی چهار سمت باکتریها را دارد. مطالعات بیشتر نشان داد که میتوان از این گیاه در صنعت دارویی برای پیشگیری از بیماریهای لثه استفاده کرد.
دهان هر فرد به طور طبیعی دارای برخی باکتریها، قارچها، تک سلولیها و حتی گاهی ویروسهای متنوعی میباشد که در بین آنها تنوع باکتریها از بقیه بیشتر است به طوری که گونههای مختلفی از آنها کشت و شناسایی شدهاند.
دلیل بیماریهای لثه یا پریودنتال وجود اکثرا وجود برخی از این باکتریها میباشد.
از رایج ترین بیماریهای عفونی دهان بیماریهای لثه میباشند که در مراحل اولیه با التهاب، تورم و قرمزی لثه ها همراه است و با پیشروی بیشتر ممکن است باعث افتادن دندانها و از بین رفتن استخوانها و… شود.
تودهای متراکم از میکروارگانیسمهای میکروسکوپی همچون باکتری که با مواد خارج سلولی از جمله پروتوئینها، چربیها، و… ترکیب و به سطوح میچسبند بیوفیلم نام دارد.
که تولید آن برای باکتریها موجب مقاومت بیشتر میشود از طرفی در انسان ایجاد شدن بیوفیلم یکی از مواردی است که موجب بیماریهای التهاب لثه میشود.
استفاده از دهان شویه به منظور کاهش بیوفیلم توصیه میشود.
همچنین گیاه نعناع فلفلی ، به دلیل داشتن منتول میتواند در کاهش بیوفیلم و در نتیجه التهاب لثهها موثر باشد.
پژوهش بر روی اثرات دارویی نعناع فلفلی
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اراک اثرات دارویی این گیاه را بررسی کردهاند.
الهه رضایی( پزشک عمومی) مجتبی بیانی( پژوهشگر گروه پریودانتیکس) و محمد ارجمند زادگان (محقق گروه میکروب و ایمنی شناسی) پژوهشگران این پروژه بودهاند.
آنها برای پژوهششان از گیاه فلفل نعناعی تازهی گلخانهای استفاده کرده اند، در ابتدا آن را شست و شو و سپس عصارهی الکلی و آبی را استخراج کردند و برای اینکه بتوانند به اثر ضد میکروبی آن بیشتر پی ببرند از چهار سوی باکتری( استرپتوکوکوس سانگوئیس، انتروکوکوس فکالیس، ایکنلا کورودنس و اکتینومایسیس ویسکوز) استفاده کردهاند.
منبع: ایسنا