آیا میدانستید؟اخبارمطالب مفید

مصرف قهوه و سرطان کبد

قهوهبرطبق تحقیقات پژوهشگران دانشگاه کوئین ، مصرف کنندگان قهوه خطر کمتری برای ابتلا به شایع ترین نوع سرطان کبد ، کارسینوم هپاتوسلولار (HCC)

دارند .

قهوه که یکی از رایج ترین نوشیدنی ها در بین مردم سراسر جهان است ، مزایای زیادی برای سلامتی دارد.

دانشمندان مقدار بالای آنتی اکسیدان درون آن را علت این مزایا می دانند .

این مطالعه بیش از هفت سال و نیم در انگلستان به طول انجامید

در آن به بررسی عادت های 471/779 مصرف کننده آن پرداخته شده است و تاکنون یکی از بزرگ ترین مطالعات بر افراد میان سال در جهان بوده است .

یافته های پژوهشگران در این مورد نشان می دهد؛

احتمال ابتلا به شایع ترین نوع سرطان کبد HCC بین افرادی که قهوه مصرف می کنند از افرادی که قهوه نمی نوشند کم تر می باشد .

دکتر Una Mcmenamin ، محقق مرکز سلامت عمومی در دانشگاه کوئین و نویسنده این مطالعات می گوید:

این اولین مطالعه برای بررسی خطر ابتلا به سرطان های گوارشی با توجه به انواع مختلف قهوه است

و ما متوجه شدیم که خطر ابنلا به HCC در افرادی که بیشتر آنرا فوری مصرف می کنند ، نوعی که معمولا در انگلیس مصرف می شود ، کم است .

برای تعیین دلایل زیستی احتمالی این ارتباط ، ما به تحقیقات بیشتری نیاز داریم .

بیشتر شرکت کنندگان در این تحقیق و بررسی گزارش نوشیدن قهوه را دادند و در مقابسه با کسانی که قهوه نمی نوشند ، مصرف کنندگان بیشتر سن بالا داشتند و در نواحی که محرومیت کم تر و تحصیلات بیشتری داشته زندگی می کردند ،

آن ها در مقایسه با افرادی که مصرف نمی کنند احتمال کمتری در ابتلا به بیماری های مزمن چون :

دیابت ، سیروز ، سنگ کیسه صفرا و زخم معده را داشتند .

محققان پس از دریافت این اطلاعات اعلام کردند کسانی که قهوه مصرف می کنند 50 ذرصد کمتر احتمال ابتلا به به HCC در آن ها وجود دارد .

نویسنده اصلی این مطالعات Kim Tu Tran ، دانشجوی فوق لیسانس مرکز سلامت عمومی دانشگاه کوئین می گوید :

افرادی که عادت به نوشیدن قهوه دارند می توانند این عادت را حفظ کنند که برای سلامتی آنها مفید است .

قهوه حاوی آنتی اکسیدان ها و کافئین است که می تواند از آن ها در برابر سرطان محافظت کند .

البته نوشیدن قهوه به اندازه قطع مصرف سیگار ، کاهش مصرف الکل یا کاهش وزن محافظ آن ها نمی باشد .

یافته های مربوط به سرطان کبد مطابق با شواهد گزارش شده از تحقیقات جهانی سرطان است که نتیجه گرفته است،

شواهد احتمالی وجود دارند که نشان میدهد نوشیدن قهوه خطر ابتلا به سزطان را کاهش میدهد .

در دهه گذشته میزان سرطان کبد در انگلستان 60 درصد افزایش یافته است .

پژوهشگران دانشگاه کوئین ارتباط میان سرطان های دیگر دستگاه گوارش با مصرف قهوه را نیز بررسی کردند اما هیچ رابطه ی پایداری میان آن ها دیده نشده است .

گردآوری : مهدیه بازدار

منبع : www.medicalxpress.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا