علمیمطالب مفید

عوامل موثر در سرطان سینه

فهرست مطالب

تغذیه در سرطان سینه

پیشگیری

???? شواهد قطعی مبنی بر تأثیر رژیم غذایی بر خطر سرطان پستان یافت نشده است

???? در مطالعه هاي که محققان انگلیسی بر روي 3000دختر 12ساله انجام دادند، نتایج نشان داد که مصرف گوشت به میزان بیش از 8 بار در هفته، موجب بلوغ زودرس و قاعدگی زودتر از موعد در این دختران میشود که با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است

???? مصرف بالای گوشت قرمز = قاعدگی زودرس =افزایش سطح استروژن= افزایش بروز سرطان

❣️ نکته : گوشت قرمز، منبع غنی آهن بوده و نقش مهم ای در پیشگیري از کم خونی فقر آهن

دارد، نباید از رژیم غذایی دختران حذف گردد ( در مصرف این ماده غذایی افراط نشود)

???? مصرف سویا ممکن است خطر سرطان را کاهش دهد؛ زیرا براساس شواهد تاریخی، میزان

سرطان پستان در زنان آسیایی پایین بوده است

????????تغذیه سالم در حین درمان و بعد از درمان بسیار موثر است

????????????مصرف میوه ها و سبزیجات کاروتنوئیدی در جلوگیری از سرطان سینه موثر است

فعالیت_فیزیکی در پیشگیری

???? زنانی که فعالیت فیزیکی منظم دارند و نیز زنان پس از یائسگی نسبت به قبل از یائسگی، در مقایسه با زنانی که غیر فعال هستند، %20-10 خطر کمتري را براي سرطان پستان تجربه میکنند

???? گزارش اخیر از Nurses’ Health Study بر روي بیش از 95000 زن نشان داد که افزایش فعالیت فیزیکی بعد از یائسگی، خطر سرطان پستان را تا %10کاهش داد.

???? انجمن سرطان آمریکا، براي کاهش خطر سرطان پستان، 45تا 60دقیقه فعالیت فیزیکی ارادي را براي پنج روز یا بیشتر در هفته توصیه میکند

???? ورزش منظم در دوره نوجوانی و بزرگسالی، میتواند به کاهش خطر سرطان پستان کمک کند و در بین نجات یافتگان از سرطان پستان، ورزش منظم میتواند عوارض جانبی درمان( پرتودرمانی و شیمیدرمانی) را کاهش و احتمال زنده ماندن را افزایش دهد.

برگرفته از مجله ی Cancer prevention
گردآورنده : زهره شاه نظری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا