تکنیک های آزمایشگاهی

توضیح محیط کشت Blood Agar و موارد استفاده آن

محیط کشت آگار خوندار یا Blood Agar یک محیط کشت عمومی است که به منظور تکثیر یا جداسازی باکتری های بیماری زا به کار می رود. همچنین می توان در آن وجود همولیزین در باکتری هارا شناسایی کرد.

این نوع محیط کشت از یک محیط پایه، کلرید سدیم آگار و ۵ تا ۷درصد خون گوسفند یا گاو تشکیل شده است.

محیط کشت Blood Agar برای رشد طیف وسیعی از پاتوژن های سخت رشد مانند: streptococcus pneumoniae , Neisseria ,haemophilus influenzae
که بر روی محیط های کشت روتین رشد نمی کنند، به کار می رود. روش کار با این محیط کشت به این صورت است که ابتدا لوپ را استریل کرده سپس آن را برای لحظه ای وارد ادرار می‌کنند و به شکل زیگزاگی بر روی محیط کشت می‌کشند.

جواب این کشت پس از ۲۴ ساعت در دمای ۳۷ درجه انکوباتر قابل مشاهده است.Blood Agar

نویسنده: مریم درخشانیان

منابع تصاویر : emp / researchgate

 

 

 

 

 

 

کشت ترشحات گلو یکی از آزمایش­ های روتین در بخش میکروب شناسی محسوب می­شود

که در بیماران دارای گلودرد درخواست می­شود.

البته بین گلودرد و سرماخوردگی تشابهات فراوانی وجود دارد که از نظر عامه مردم در یک

دسته قرار می­گیرند؛

اما معمولا در سرماخوردگی­ها در اغلب موارد ویروس­ ها بالاخص ویروس آنفلوآنزا عامل بوجود

آورنده آن است، در صورتی که در گلودرد عامل بوجود آورنده در اغلب موارد میکروب­ ها می­باشند

که اصطلاحا بنام گلودرد عفونی چرکی خوانده می­شوند و پزشکان تنها در شرایطی که به

عفونت گلو مشکوک باشند، جهت بیمارشان درخواست آزمایش کشت ترشحات گلو را د

رخواست می­کنند…برای خواندن این نوشته به این لینک مراجعه کنید: کشت گلو چیست؟

 

 

 

 

همچنین بخوانید : تکنیک های آزمایشگاهی؛ انواع محیط کشت (قسمت اول)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا