علمی

جلوگیری از نابینایی با ساخت ایمپلنت چشمی

فهرست مطالب

جلوگیری از نابینایی با ساخت ایمپلنت چشمی

به تازگی پژوهشگران موفق به ساخت ایمپلنت های چشمی شدند که مانع از نابینایی در خصوص بیماری انحطاط ماکولا (لکه ی زرد) گردیده است.

دژنراسیون ماکولا (AMD or ARMD) شایع ترین علت کوری در جهان محسوب می شود.

در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب می شود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی کاربرد دارد.
دژنراسیون ماکولا در افراد بالای 65 سال شایع تر بوده و زنان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. اکثر موارد این بیماری با افزایش سن بوجود می آید. این بیماری می تواند در اثر عارضه بعضی داروها نیز باشد. همچنین به نظر می رسد ارث نیز در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد. دژنراسیون ماکولا می تواند سبب کاهش دید تدریجی یا ناگهانی شود.

برای مقابله با این بیماری، پژوهشگران امریکایی ایمپلنت هایی به اندازه ی دانه برنج را طراحی کردند که مخزنی برای دارو دارد، وقتی این ایمپلنت در چشم قرار می‌گیرد، دارو آزاد شده و مانع نابینایی می شود.
قابل ذکر است که در زیر پلک و درون سطح چشم یک ورودی کوچک قرار دارد تا بتوان از طریق این ورودی حلقوی ایمپلنت را دوباره از دارو پر کرد.
از منظر اثر گذاری بر بیماری انحطاط ماکولا ، این ایمپلنت ها کاملا مشابه به دارو هایی هستند که به چشم تزریق می گردد .
در روش تزریق دارو باید به طور مرتب به پزشک مراجعه کرد تا دارو به چشم فرد بیمار تزریق گردد ، در صورتی که با استفاده از این ایمپلنت ها تنها هر 15 ماه باید مخزن آن پر شود.

لازم به ذکر است که به گفته ی پژوهشگران ، برای کار گذاشتن ایمپلنت ها نیاز به جراحی اولیه است که دارای عوارض جانبی می باشد .

شیوه ی ذکر شده احتمالا تا سه سال دیگر برای بهره برداری های تجاری قابل استفاده خواهد بود.

گردآوری: فاطمه علی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا