علمی

شناسایی باکتری ها!

فهرست مطالب

‌????شناسایی باکتری ها!

خاک به عنوان یکی ازمهم ترین اکوسیستم های میکروبی محل رشد وتکثیر انواع مختلف میکروارگانیسم ها است.

وسیع ترین تعداد میکروارگانیسم های شناخته شده درخاک یافت می شوند. انواع میکروارگانیسم های مختلف ازجمله باکتری ها، قارچ ها، جلبکها، گلسنگ و *پروتوزوآ* ها درخاک یافت می شوند، ولی باکتری ها، فراوان ترین میکروارگانیسم های موجود در خاک هستند.

????روش مرسوم مطالعه ارگانیسم های موجود در خاک جمع آوری نمونه و کشت در آزمایشگاه است.

البته این روش با در نظر داشتن شرایط سخت رشد برخی از میکروب ها، کند رشد بودن آنها و احتمال فعال شدن سویه های غیرفعال در محیط واقعی روش ایده آلی به نظر نمی آید.

اما محققان و پژوهشگران اخیرا درقالب پروژه ای به نام ENiGmA روش جدیدی به نام Boncat+FAcs را کشف کرده اند.

????روش این آزمایش به شرح مقابل است. مایعاتِ حاوی نوع خاصی از آمینو اسید *متیونین* را به نمونه خاک اضافه می کنیم .

سپس سلول های فعال در محیط این آمینواسید ویژه را وارد پروتئین های خود می کنند و در نهایت قابل آشکارسازی می شود.
????از آنجایی که این روش نوین وابستگی به همانند سازی باکتری ندارد، تنها ظرف چند ساعت می توانیم ارگانیسم های فعال در محیط را شناسایی و طبقه بندی نماییم.

????نکته ارزشمند این روش نوین، نزدیک بودن نتایج این آزمایش ها به واقعیت موجود در محیط و سهولت و سرعت بالای آن می باشد.

همین نکات ارزشمند باعث شده است که BONcAT+FACs به یک روش قدرتمند در مطالعات میکروب شناسی ، اکولوژیکی و بیوتکنولوژی محیط زیست تبدیل شود.

????پروتوزوآ: جانوران تک یاخته ای می باشند که در آب شیرین، آب شور، خاک و در انواع گیاهان مختلف پرورش می یابند.

????متیونین: اسید آمینه ای است که در ساختار پروتئین ها یافت می شود وبه عنوان کدون آغاز در فرایند ترجمه در ریبوزوم مورد استفاده قرار می گیرد.

 

گردآورنده:مهدیه بازدار
دانشجوی زیست شناسی سلولی مولکولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا