با افزایش میکروبیوم روده می‌توان با چاقی و دیابت مقابله کرد؟

در بدن ما چه چیزی باکتری های روده را تشکیل میدهد؟؟

تحقیقات جدید نشان می دهد که ژن های ما باکتری های روده ما را شکل می دهند!

با افزایش میکروبیوم روده می‌توان با چاقی و دیابت مقابله کرد؟

 

میکروبیوم روده، همیشه در حال تغییراست.

سبک زندگی ما باکتری های روده را تحت تاثیر قرار می دهد،

مثلا آنچه که می خوریم یا داروهایی که مصرف می کنیم برباکتری های روده تاثیرگذار است..

اما یک مطالعه در دانشگاه نوتردام،  یک مولفه ژنتیکی بسیار بیشتر از آنچه که قبلاً شناخته شده بود را پیدا کرده است.

در این مطالعه که به تازگی در ساینس منتشر شده است،

محققان دریافتند که بیشتر باکتری های موجود در روده پس از مشاهده بیش از شانزده هزار میکروبیوم روده، قابل توارث هستند.

با این حال، این وراثت با گذشت زمان، در فصول مختلف و با افزایش سن تغییر می کند.

این تیم همچنین دریافتند که چندین ویژگی میکروبیوم قابل توارث در بابون ها در انسان نیز قابل توارث است.

شاخص سلامت میکروبیوم روده

عامل مهم در شکل گیری میکروبیوم چیست؟

محیط نقش مهمی در شکل گیری میکروبیوم نسبت به ژن های شما دارد،

اما آنچه که در این مطالعه انجام می شوداین است که ما را از این ایده که ژن ها نقش بسیار کمی در میکروبیوم بازی می کنند دور کند

و به این ایده می پردازد که ژن ها اگر کوچک باشند، نقش فراگیر دارند،

وظایف میکروبیوم چیست؟

الیزابت آرچی، استاد گروه علوم زیست شناختی و محقق اصلی این مطالعه که همچنین به موسسه ایک برای بهداشت جهانی و ابتکار تغییر محیط زیست وابسته است، گفت:.

میکروبیوم روده می تواند چندین کار را انجام می دهد.

علاوه بر کمک به هضم غذا، ویتامین های اساسی ایجاد می کند و به سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند.

این تحقیق جدید اولین تحقیقی است که ارتباط قطعی با وراثت پذیری را نشان می دهد.

مطالعات قبلی در مورد میکروبیوم روده در انسان نشان داد که فقط پنج تا پانزده درصد از میکروب ها قابل توارث هستند.

محققان از نمونه مدفوع تعدادی بابون وحشی استفاده کردند،

به طور معمول بیش از بیست درصد نمونه ها، تغییرات در رژیم غذایی بابون ها را بین فصول خشک و مرطوب نشان می دهد.

نمونه های جمع آوری شده شامل اطلاعات دقیق در مورد میزبان،

از جمله فرزندان شناخته شده، داده ها در مورد شرایط محیطی، رفتار اجتماعی، جمعیت شناسی و رژیم غذایی بودند.

تیم تحقیقاتی دریافتند که نود وهفت درصد صفات میکروبیوم، از جمله تنوع کلی و فراوانی میکروب های منفرد،

قابل توارث است. با این وجود، درصد وراثت پذیری بسیار کم تر به نظر می رسد.

این واقعه نشان می دهد كه در كارهای انسانی، بخشی از دلیل اینكه محققان نتوانسته اند وراثت پذیری را پیدا كنند این است كه در انسان ها یك دهه و نیمی از نمونه مدفوع را در فریزر ندارند و همه میزبان اولیه را ندارند.

این تیم شواهدی را یافتند که عوامل محیطی بر ویژگی وراثت پذیری در میکروبیوم روده تأثیر می گذارد.

میزان وراثت پذیری میکروبیوم چه زمانی بیشتر است؟

وراثت پذیری میکروبیوم معمولاً در فصل خشک نسبت به مرطوب چهل و هشت درصد بیشتراست،

که همین ممکن است با رژیم غذایی متنوع تر بابون ها در طول فصل بارندگی توضیح داده شود.

بر اساس این مطالعه، با افزایش سن، وراثت پذیری نیز افزایش می یابد.

دانستن اینکه ژن های موجود در میکروبیوم روده قابل توارث هستند،

راه را برای شناسایی میکروب هایی که در ژنتیک شکل گرفته اند آسان تر می کند.

پروژه آمبوسلی بابون، یکی از طولانی ترین مطالعات روی نخستیان وحشی در جهان است.

این پروژه با تمرکز بر روی بابون ساوانا واقع شده است.

تیم های تحقیقاتی در طول زندگی خود صدها بابون را در چندین گروه اجتماعی ردیابی کرده اند.  محققان در حال حاضر حدود سیصد حیوان را رصد می کنند، واطلاعات مربوط به تاریخچه زندگی آن هارا روی بیش ازهزاروپانصد حیوان جمع آوری کرده اند.

بودجه این تحقیق توسط بنیاد ملی علوم تأمین شده است.

دانشمندان دریافتند که ژنتیک  تقریبا همیشه درترکیب میکروبیوم روده حیوانات وحشی نقش دارد.

نقش ژنتیک میزبان در میکروبیوم روده،  تقریباً به محیط زیست نیز وابسته است. وهمچنان مطالعات نشان می دهد که قارچ های روده با بیماری پارکینسون ارتباط ندارند.

مطالعه جدیدی نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض آفت کش آترازین به طور گسترده ای منجر به تغییرات ارثی در میکروبیوم روده می شود. علاوه بر این، میکروبیوم تغییر یافته مقاومت آترازین را ایجاد می کند.

کلمات کلیدی: روده_ باکتری _میکروبیوم _ بابون _ توارث_ ژنتیک

بازنویسی و ترجمه: نغمه داودزاده

ویراستار: نغمه داودزاده

 

رفرنس:

https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210708170331.htm

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *